fredag, augusti 18, 2006

Semesterläsning

Har haft lite tid att läsa under semestern. Håller på med Joyce Carol Oates Fallen men tyckte att den var för tung att ta med till Småland så några pocketböcker fick följa med istället.

Växa och upptäcka världen. Sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij. En jättebra bok som alla oroliga föräldrar borde läsa. De menar att alla barn har peroider under det första året då de bli gnälliga och klängiga och att detta beror på att de håller på att utveckla något som gör att de känner sig osäkra, eftersom världen förändras för dem, och att det bästa man kan göra är att försöka tillmötesgå dem och stödja med så gott det går. En mycket intressant och viktig bok.

Doppler av Erlend Loe Ännu en superbar bok av Loe. Torrt och humoristiskt om ett ganska allvarlig tema. hysteriskt roligt ibland. Sträckläsning! Den var ett bra sällskap när sonen lackde ihop när vi skulle ha kräftskiva.( Jag fick gå och lägga mig med honom istället.)

Ditt kompetenta barn av Jesper Juul En mycket bra bok som ger en ett nytt sätt att se på förhållandet mellan barn och vuxna.

Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson En spionhistoria. Spännande, bitvis svår att lägga ifrån sig.

Inga kommentarer: